Like all museums, The Franklin Institute is peppered with “interstitial spaces.” Hallways, corners, and lobbies that are high traffic dead zones. The design team collaborated with the curatorial team to propose that these empty spaces be utilized to display the museum’s artifacts (which were being kept archived in the museum’s basement). The idea passed and our first space was the entrance lobby to The Franklin Institute’s conference center. In designing this space, I had to keep in mind future interstitial spaces and how they could have a cohesive look, even when the artifacts or topics varied. I also wanted to create a space that could hold its own against the classic drama of the building, but match the vibrancy and energy of its exhibit halls.

Created while at The Franklin Institute, 2016.
Back to Top